Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Barnonkologi/ Barncancercentrum

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Barnonkologi/ Barncancercentrum i Göteborg är ett av Sveriges sex barnonkologiska centrum. I Göteborg bildar vi ett nytt verksamhetsområde och vårdar barn i åldrarna 0-18 år med cancerdiagnos. När ett barn insjuknar är det något som drabbar hela familjen. För oss är det viktigt att agera professionellt både vad gäller det medicinska omhändertagandet och med bemötande och vård som krävs i stunden. Verksamheten består av avdelning 321/322, samt mottagning och en läkargrupp.

På avdelning 321/322 bedrivs barnonkologisk sluten- och öppenvård inklusive benmärgstransplantation av läns-, region- och rikssjukvårdskaraktär. Vi samarbetar nära med hemsjukvården för att kunna ge avancerad vård i hemmet. Avdelningen har 12 slutenvårdsplatser veckans alla dagar samt 4 ytterligare slutenvårdsplatser måndag till fredag (skall utökas inom kort till 16 även på helger). På vår dagvårdsenhet bedrivs planerad och akut verksamhet.

Om arbetet

Som verksamhetschef ingår du i ledningsgruppen för område 1, Kvinnosjukvård och Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, vilket är ett av Sahlgrenska Universitetssjukhusets sex områden och du är direkt underställd områdeschefen. Förutom verksamhets-, ekonomi och personalansvar förväntas du tillsammans med din ledningsgrupp bygga upp och forma barncancercentrums organisation. Du förväntas driva verksamhetens utveckling, frågor inom vård, utbildning, utveckling och forskning inom sjukhuset och gentemot externa intressenter. Samverkan med inremitterande kliniker är centralt, liksom kontakter och nära samarbete med andra externa aktörer till exempel Barncancerfonden.

Uppdrag för Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen kan också komma att ingå. Du kommer bland annat att delta i arbetet med planering och utformning av nya barnsjukhuset.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad specialistläkare och/eller relevant universitets- och/eller högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du har vetenskaplig meritering, minst disputerad. Du har dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledarskap inom hälso-och sjukvårdsområdet samt erfarenhet av barnsjukvård. Chefsutbildning och intresse för organisationsutveckling ses som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utvecklingsarbete, gärna forskning. Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation är önskvärt.

Vi söker dig med stort engagemang för att leda och utveckla verksamheten. För dig är det en självklarhet att arbeta i team, så att patienter och föräldrar ska uppleva god etik, hög kvalitet och effektivitet. Du har genuint intresse för utbildning, utveckling och forskning inom området och som sker i nära samarbete med Sahlgrenska akademin. Du har en god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. Dina styrkor är att skapa ett gott arbetsklimat, leda andra mot uppsatta mål och att uppnå resultat.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättnig
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/8475
Kontakt
  • Områdeschef, Ian Milsom , 070-537 16 02
Facklig företrädare
  • Sahlgrenska akademin, Jovanna Dahlgren , 070-275 02 33
  • Vårdförbundet, Malin Bergander, 076- 940 28 98, Kommunal, Irene Andrén, 072- 231 27 55
  • Vision, Christina Lilja Ingvarsson, 072-204 20 37, SACO, Gustaf Österlundh, 031-343 61 76
Publicerat 2017-12-07
Sista ansökningsdag 2017-12-27

Tillbaka till lediga jobb