Sahlgrenska Universitetssjukhuset, MFT, Diagnostisk Strålningsfysik

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Enheten Diagnostisk strålningsfysik, inom verksamhetsområdet Medicinsk Fysik och Teknik (MFT) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, söker två sjukhusfysiker med inriktning mot röntgenfysik och mot nuklearmedicin. Diagnostisk strålningsfysik svarar för den fysikaliska delen av radiologi och nuklearmedicin inom Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

På enheten är vi cirka 40 medarbetare, huvudsakligen sjukhusfysiker, röntgensjuksköterskor och kemister. Vi utgör ett stöd till de kliniska verksamheterna inom radiologi inklusive MR samt diagnostisk och terapeutisk nuklearmedicin. Vi bedriver forsknings- och utvecklingsarbete samt deltar i undervisning såväl inom sjukhuset som vid Göteborgs Universitet.

I denna annons söker vi två sjukhusfysiker. En av tjänsterna innefattar en tillsvidareanställning och den andra tjänsten ett vikariat till och med 2019-01-31.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innefattar sjukhusfysikaliska uppgifter såsom röntgenkontroller, optimering av undersökningsmetoder och utbildning av personal i strålsäkerhet. Mätning och beräkning av stråldoser till patienter och personal samt utredningar av oförutsedda händelser ingår också.

Du kommer att ha hela SU som arbetsfält med uppdrag på Östra och Mölndal såväl som Sahlgrenska. Arbetet innebär mycket kontakter med personer av olika yrkeskategorier inom och utanför den egna enheten. Arbetet utförs i nära samarbete med övriga sjukhusfysiker och den kliniska personalen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukhusfysiker. Har du erfarenhet av röntgenfysik, strålskydd inom röntgenfysik samt doktorsexamen eller annan erfarenhet av forskning är detta meriterande.

Stor vikt läggs vid din samarbetsförmåga men också förmågan att inom arbetslaget självständigt kunna utföra dina arbetsuppgifter. Du ska kunna kommunicera och samarbeta med personal av olika yrkeskategorier. Du ska besitta goda kunskaper i skrift och tal, både på svenska och engelska.

Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden, vänta inte med att skicka in din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/875
Kontakt
  • Enhetschef, Barbro Vikhoff Baaz, 031 - 342 77 28, 076 - 140 85 53
  • Verksamhetschef, Annette Lövefors Daun, 076 - 117 87 48
Facklig företrädare
  • SACO (Naturvetarna), Ylva Surac, 031 - 342 95 81, ylva.surac@vgregion.se
Publicerat 2018-01-31
Sista ansökningsdag 2018-02-14

Tillbaka till lediga jobb