Habilitering & Hälsa, Habiliteringen, Skövde

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Beskrivning
Barn- och ungdomshabiliteringen är en specialiserad verksamhet för personer med funktionsnedsättningar såsom autismspektrumtillstånd, förvärvade hjärnskador, omfattande rörelsehinder och utvecklingsstörning. Verksamheten regleras av Hälso- och sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Habiliteringen har ett nära samarbete med olika verksamheter inom primärvård, länssjukvård och regionsjukvård. Vi söker nu en undersköterska till Knoppaliden som är en utrednings- och behandlingsenhet med dygnet runt vård för barn och ungdomar 0-18 år, med funktionsnedsättningar. Patienterna kan vara inneliggande på Knoppaliden under en period från någon dag till ca två veckor för till exempel omvårdnadskartläggningar, nutrition, postoperativ vård, sömn- och andningsobservationer, observation av kramper, utprovning/inträning/justering av hjälpmedel, intensivträning av olika slag som exempelvis motorisk träning.
Målgruppen på Knoppaliden är i huvudsak barn/ungdomar med flerfunktionsnedsättningar, omfattande rörelsehinder utifrån diagnoser som CP, neuromuskulära sjukdomar, syndrom av olika slag samt barn och ungdomar med förvärvade hjärnskador (ABI) som är i ett rehabiliteringsskede. Vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter som utförs i teamarbete med sjuksköterska, dietist, läkare, logoped, arbetsterapeut, fysioterapeut, specialpedagog, kurator och psykolog utifrån patientens behov. Du kommer att arbeta med patienter under deras utrednings- och behandlingstid på habiliteringsenheten Knoppaliden och även delta vid polikliniska besök i verksamhetens lokaler.
Vi har en varm och öppen arbetsmiljö som fokuserar på kvalificerad medicinsk omvårdnad med närhet till barn och ungdomar och deras familjer för att ge en helhetssyn på deras möjligheter. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh
Vi söker nu en undersköterska, om du tycker att detta låter intressant och spännande är du välkommen att skicka in din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som undersköterska deltar man i barnens medicinska omvårdnad tillsammans med sjuksköterska. Du ska ha ett intresse att arbeta med helheten kring barnen tillsammans med andra yrkeskategorier där du står för omvårdnaden av patienterna med fokus på patienter och gott bemötande.

Kvalifikationer
Du ska vara undersköterska och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av våra patientgrupper och av arbete med barn och ungdomar och att du har erfarenhet av teamarbete.  Att arbeta med barn kräver kreativitet och tålamod för att skapa ett förtroende hos patient och dennes vårdnadshavare. Du kommer få gå bredvid, anpassat efter din erfarenhet och kompetens. Vi ställer krav på personliga egenskaper såsom flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten är förenad med resor varför B-körkort är ett krav.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Urvalet sker löpande och du kan därför bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2620
Kontakt
  • Ulrika Vågstedt, habiliteringschef,, 0500-44 38 15
  • Johanna Collberg, undersköterska,, 0500-44 38 20
Facklig företrädare
  • Sirpa Bergenstoff, Kommunal, 073-049 97 33
Publicerat 2018-04-16
Sista ansökningsdag 2018-05-14

Tillbaka till lediga jobb