Närhälsan Utväg Södra Älvsborg

Regiongemensam hälso- och sjukvård är en ny förvaltning i regionen. Våra verksamheter har en stor bredd med inriktning regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nu har du möjlighet att bli en del av oss och vara med på vår spännande uppstart och utveckling.

Om oss

Närhälsan Utväg Södra Älvsborg är en myndighetssamverkan mot våld i nära relation mellan hälso- och sjukvården, kriminalvården, polismyndigheten, åklagarkammaren och socialtjänsten inom kommunerna i Södra Älvsborg. Utväg har som uppgift att myndighetsgemensamt öka kunskapen om problematiken våld i nära relation, utveckla metoder och rutiner för handläggning och samverkan. 

Vårt uppdrag är att minska våld i nära relation samt att förbättra skydd och stöd för alla berörda. Vi erbjuder stöd och behandling till vuxna personer utsatta för våld, barn- och ungdomar i familjer där våld förekommer samt till personer som har vålds- och aggressionsproblem. Arbetsgruppen består av enhetschef och samordnare för insatser till alla berörda.

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida: http://www.utvag.com/

Om arbetet

Som samordnare innebär ditt huvudsakliga arbete samtal med de som utsatts för våld i nära relation och stöd till barn som upplevt våld. I tjänsten kan också samtal med personer som utövat våld och/eller har aggressionsproblem ingå. Tillsammans med en kollega kan du leda någon av Utvägs grupper.

Du deltar också i vårt utåtriktade arbete, vilket innebär att informera, utbilda och föreläsa om Utvägs arbete och om våld i nära relation. Du kan även ingå i ett team för handledning och konsultation till professionella.

I arbetet ingår extern handledning och möjlighet till kompetensutveckling.

Vi har dokumentationsskyldighet och journalför i Asynja Whisp.

Om dig

Du är socionom eller har annan likvärdig utbildning. 

Erfarenhet av arbete med våld i nära relation, grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1), samt handledarkompetens är meriterande. Det är önskvärt om du har kännedom om berörda myndigheters lagar, struktur och ansvarsområden. Du har lätt för att samarbeta i team och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du lever upp till Närhälsans kärnvärden; Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Körkort erfordras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2892
Kontakt
  • Claes Nilsson, Enhetschef, Tfn 0701 - 70 29 19
Facklig företrädare
  • Stig Roos, SACO, Tfn 0702 - 55 49 19
Publicerat 2018-04-25
Sista ansökningsdag 2018-05-16

Tillbaka till lediga jobb