Habilitering & Hälsa, Habiliteringen, Uddevalla

Habilitering & Hälsa erbjuder förebyggande och behandlande insatser samt hjälpmedel till personer som har varaktiga funktionsnedsättningar. Ett tvärprofessionellt arbete som bidrar till ökad delaktighet i samhället. Vi erbjuder dessutom teckenspråkstolk och andra tolktjänster. Patientnära forskning ingår i vårt förbättringsarbete. Vill du ha ett meningsfullt och utvecklande arbete? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans skapar vi möjligheter!

Beskrivning 
Habiliteringen Uddevalla barn och ungdom kan nu erbjuda ett längre vikariat och möjlighet att prova på och lära känna vår intressanta och trevliga verksamhet. Vi ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har rörelsenedsättning, intellektuell funktionsnedsättning eller autism. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.
Vi söker nu en fysioterapeut. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut är du en viktig medarbetare i teamet. Arbetet utförs utifrån barnets behov och i arbetsuppgifterna ingår att utreda och bedöma patientens motoriska förmåga och utvecklingsnivå, planera insatser tillsammans med team, patient och familj och även att genomföra målinriktad fysioterapi inklusive hjälpmedelsförskrivning där så behövs. Arbetet innebär också kontakter med andra vårdgivare och nätverk runt patienten. Vi arbetar till stor del utifrån ett konsultativt arbetssätt där du är konsult och rådgivare till patienten och dennes närmiljö. Insatserna kan både ges individuellt och i grupp. Arbetet är variationsrikt. Vi arbetar aktivt med alternativ kommunikation i kontakten med patienter. Du erbjuds introduktion, kollegial handledning och yrkesmässigt utvecklingsarbete med andra fysioterapeuter inom Habilitering & Hälsa.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som är legitimerad fysioterapeut och vill vara med och utveckla vår mottagning och verksamhet. Har du erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör Habiliteringens målgrupper ser vi det som en merit. Du har ett uttalat patientfokus som används i samarbete med patienten i valet av utrednings- och behandlingsmetoder. Du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet och har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete. Vi ställer krav på personliga egenskaper såsom flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten.

Övrigt
Vi är en specialistmottagning inom öppenvård och har en fördjupad kompetens kring våra målgrupper. Hos oss finns ett väl utvecklat FoU arbete som vi är stolta över. Våra medarbetare har möjlighet att vara delaktiga i detta arbete på olika sätt. Habiliteringen har ett nära samarbete med olika verksamheter inom primärvård, länssjukvård och regionsjukvård. För oss är det viktigt med personcentrerad vård där vi jobbar med fokus på att skapa värde för patienten, att vi har tillgänglighet och ett gott bemötande.
Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: http://www.vgregion.se/hoh.
I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag.
Rekryteringen sker löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4528
Kontakt
  • Sophie Kilebrant, habiliteringschef, , 0733-17 35 36
  • Pia Tånge, fysioterapeut,, 010-44 148 10
  • Ing-Marie Alfredsson, fysioterapeut,, 010-44 148 10
Facklig företrädare
  • Abdolghafour Vazae, Fysioterapeuterna,, 0736-63 68 89
Publicerat 2018-07-12
Sista ansökningsdag 2018-08-20

Tillbaka till lediga jobb