Stäng
 

Steriltekniker

NU-sjukvården, Område Opererande specialiteter, AnOpIVA, Sterilcentralen


NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Våra två sjukhus är NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Patientbredden gör arbetet spännande och varierande. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Tillsammans är vi ca 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. I NU-sjukvården har du det mesta inom räckhåll. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Beskrivning
Inom Sterilcentralen, Uddevalla Sjukhus, arbetar du med sterilgodshantering av medicintekniska flergångsprodukter för olika enheter inom NU-sjukvården, där Operationsavdelningen är den största kunden. Sterilcentralens service erbjuds även till kunder inom primärvården och privata vårdgivare. Sterilcentralen har ett nära samarbete med sjukhushygien och utgör en basresurs vad gäller riktlinjer, råd och anvisningar inom området och arbetar aktivt med kvalitets- och kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter
Som Steriltekniker vid Sterilcentralen arbetar du tillsammans med ca 15 medarbetare och ansvarar för att verksamheten bedrivs i enlighet med uppställda mål och att den utvecklas i takt med vetenskap, regelverk och omgivningens krav. Sterilteknikern arbetar inom alla förekommande arbetsuppgifter på Sterilcentralen och har en övergripande syn på verksamheten. Sterilcentralen-Uddevalla Sjukhus och Sterilcentralen-Norra Älvsborgs Länssjukhus tillhör samma avdelning och det innebär att en helhetssyn på bägge verksamheterna krävs för uppgiften och en strävan att arbeta mot gemensamma mål. Därför planeras en viss rotationstjänstgöring till NÄL för att åstadkomma detta.

En del tyngre arbetsuppgifter inom sterilgodshanteringen kan förekomma och det är en fördel att vara i god fysisk kondition. Du är direkt underställd sektionsledare och avdelningschef på An/Op-avdelningen i ett nära samarbete.

Kvalifikationer
Sterilteknikerutbildning eller utbildning som arbetsgivaren anser vara motsvarande är ett krav.

Är du undersköterska sedan tidigare är det meriterande, gärna med erfarenhet från operationssjukvård.

Meriterande anses också utbildning eller fördjupade kunskaper inom sterilgodshantering, mikrobiologi och hygien, instrumentkännedom, materialkunskap, medicinteknisk säkerhet, datakunskap och T-Doc, den programvara som används inom verksamheten. En stark utveckling råder inom området, därför ställs stora krav på engagemang, flexibilitet och förmåga att tänka nytt.

Du ska ha mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Läs om våra gemensamma värderingar och Personalvision 2021 på http://www.vgregion.se/PV2021

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning:
Heltid
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Löneform:
Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar:
1
Sysselsättningsgrad:
100%
Ort:
Uddevalla
Län:
Västra Götalands län
Land:
Sverige
Referensnummer:
2013/3356
Kontakt:
  1. Avdelningschef Anneli Holmgren,, tel. 010-435 15 53
Facklig företrädare:
  1. Vision Gunilla Jonsson,, tel. 010-435 69 46
Publicerat:
2013-09-30
Sista ansökningsdag:
2013-10-21

Tillbaka till lediga jobb