NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Beskrivning
Inom Sterilcentralen, Uddevalla Sjukhus, arbetar du med sterilgodshantering av medicintekniska flergångsprodukter för olika enheter inom NU-sjukvården, där Operationsavdelningen är den största kunden. Sterilcentralens service erbjuds även till kunder inom primärvården och privata vårdgivare. Sterilcentralen har ett nära samarbete med sjukhushygien och utgör en basresurs vad gäller riktlinjer, råd och anvisningar inom området och arbetar aktivt med kvalitets- och kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter
Som Steriltekniker vid Sterilcentralen arbetar du tillsammans med ca 15 medarbetare och ansvarar för att verksamheten bedrivs i enlighet med uppställda mål och att den utvecklas i takt med vetenskap, regelverk och omgivningens krav. Sterilteknikern arbetar inom alla förekommande arbetsuppgifter på Sterilcentralen och har en övergripande syn på verksamheten. Sterilcentralen-Uddevalla Sjukhus och Sterilcentralen-Norra Älvsborgs Länssjukhus tillhör samma avdelning och det innebär att en helhetssyn på bägge verksamheterna krävs för uppgiften och en strävan att arbeta mot gemensamma mål. Därför planeras en viss rotationstjänstgöring till NÄL för att åstadkomma detta.

En del tyngre arbetsuppgifter inom sterilgodshanteringen kan förekomma och det är en fördel att vara i god fysisk kondition. Du är direkt underställd sektionsledare och avdelningschef på An/Op-avdelningen i ett nära samarbete.

Kvalifikationer
Sterilteknikerutbildning eller utbildning som arbetsgivaren anser vara motsvarande är ett krav.

Är du undersköterska sedan tidigare är det meriterande, gärna med erfarenhet från operationssjukvård.

Meriterande anses också utbildning eller fördjupade kunskaper inom sterilgodshantering, mikrobiologi och hygien, instrumentkännedom, materialkunskap, medicinteknisk säkerhet, datakunskap och T-Doc, den programvara som används inom verksamheten. En stark utveckling råder inom området, därför ställs stora krav på engagemang, flexibilitet och förmåga att tänka nytt.

Du ska ha mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2013/3356
Kontakt
  • Avdelningschef Anneli Holmgren,, tel. 010-435 15 53
Facklig företrädare
  • Vision Gunilla Jonsson,, tel. 010-435 69 46
Publicerat 2013-09-30
Sista ansökningsdag 2013-10-21

Tillbaka till lediga jobb