Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

SU tillämpar tidsbegränsat chefsavtal med en tillsvidareanställning inom kompetensområdet. Den generella förordnandetiden är 5 år. 

BAMM är en av 5 enheter inom verksamhetområdet Klinisk mikrobiologi som skapades 2012-01-01 när verksamheterna Klinisk bakteriologi och Klinisk virologi gick samman och omfattar totalt cirka 200 anställda. BAMM (bakteriologi, antibiotika, mykologi, mykobakterier)  är en enhet med 60 medarbetare som ägnar sig åt klinisk mikrobiologisk diagnostik av bakterie- och svamporsakade infektioner samt antibiotikaresistensbestämning med huvudsakligen odlingsbaserad metodik. Ett tätt samarbete finns med annan enhet (MIID, molekylär och immunologisk infektionsdiagnostik) som bedriver klinisk mikrobiologisk diagnostik med antikropps- och antigenbestämning samt molekylärbiologiska metoder. Undervisning, utåtriktad informationsverksamhet samt forskning och utveckling ingår i uppdraget då laboratoriet tillhör Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Klinisk mikrobiologi är ett helt nytt verksamhetsområde som genomgår ett genomgripande och spännande förändringsarbete för att foga samman de två tidigare verksamhetsområdena Klinisk bakteriologi och Klinisk virologi 

Arbetsuppgifter

Du är beredd att ta ledarrollen som enhetschef för den del av verksamheten som benämns BAMM (bakteriologi, anitibiotika, mykologi och mykobakterier) och omfattar 60 medarbetare. Enheten har 2 enhetschefer med delat ledarskapet. Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Du förväntas ingå i verksamhetens ledningsgrupp och du bereds möjlighet att kombinera chefsskapet med visst kliniskt mikrobiologiskt laboratorie- och/eller utvecklingsarbete. Din uppgift är att leda, planera och utveckla verksamheten utifrån gällande organisatoriska ramar. Du har ansvar för personalplanering, personalbudget, arbetsplatsträffar, utvecklingssamtal, arbetsmiljö och jämställdhetsarbete inom enheten. Du skall välja arbetsformer som aktivt tar tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetens utifrån samverkansavtalets intentioner. Verksamheten lägger stor vikt vid forsknings- och utvecklingsarbete av klinisk mikorbiologisk diagnostik samt undervisning och fortbildning. 

Kvalifikationer

Du ska vara leg biomedicinsk analytiker alt ha annan naturvetenskaplig akademisk bakgrund samt ha tidigare erfarenhet av kliniskt laboratoriearbete. 

Tidigare erfarenhet av ledarskap och kliniskt mikrobiologiskt laboratoriearbete och erfarenhet av undervisning och egen forskning är meriterande.

Du ska ha god samarbetsförmåga. Vara idérik, ha vilja att vara med och påverka och utveckla verksamheten klinisk mikrobiologi, ha förmåga att entusiasmera medarbetarna samt ha intresse av att arbeta i grupp. 


Villkor


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2012/189
Kontakt
  • Verksamhetschef Christine Wennerås, Tfn: 031-342 47 84
Facklig företrädare
  • Kommunal, Kerstin Löfström tfn: 010-4429376, SACO, Mats Ohlson tfn: 031-342 78 87
  • Vision, Sandra Novakovic tfn: 0760-508863, Vårdförbunder, Alexa von Wrangel tfn: 031-342 88 67
Publicerat 2012-01-20
Sista ansökningsdag 2012-02-03

Tillbaka till lediga jobb