Stäng
 

Specialist/överläkare i lungmedicin samt ST i lungmedicin

Hjärt- och lungklinik, Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS), Borås


Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, är en av fyra sjukhusgrupper i Västra götalandsregionen. SÄS är ett komplett akutsjukhus och bedriver länssjukvård inom alla specialiteter.
SÄS ansvarar även för barn- och ungdomsmedicinska och psykiatriska öppenvårdsmottagningar i kommunerna i Sjuhärad. Vi är ett hälsofrämjande sjukhus med fokus på vård, behandling och arbetssätt som sätter patienternas behov i första rummet.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Beskrivning

Lungavdelningen är belägen i Tehuset som invigdes 2010 och är Sveriges modernaste vårdbyggnad, med enkelrum för alla patienter. Den bärande idén är att samla vården kring patienten genom att arbeta i tvärprofessionella team.

Vår bronkoskopiverksamhet finns i en nybyggd sjukhusgemensam endoskopiavdelning i samma hus med fullt utrustade operationssalar, där det finns stora möjligheter att utveckla den endoskopiska verksamheten. 2013 planeras all öppenvårdsverksamhet flytta in i nyrenoverade lokaler.

Sjukhuset arbetar processinriktat. Inom området lungmedicin är processen att vårda patienter med lungcancer etablerad och process inom andningssvikt planeras.

Lung och allergiektionens verksamhet

  • Vårdavdelning om 21 (- 24) vårdplatser         
  • Lungmottagning med såväl sedvanlig lungmedicinsk öppenvårdsverksamhet inkl lungfysiologi
  • Allergologisk öppenvård
  • Bronkoskopiverksamheten bedrivs i huvudsak av lungläkare, men i samarbete med endoskopienheten.
  • Konsultverksamhet gentemot andra specialiteter inom och utanför kliniken.
  • AndningsResursTeam  (utredning och behandling av sömnapné. samt ansvar för uppstart, utbildning och uppföljning av övrig non-invasiv ventilation vid underventilation till följd av andra diagnoser. Teamet arbetar då konsultativt gentemot hela sjukhuset, eftersom huvudprincipen är att ursprunglig klinik utifrån aktuell diagnos har fortsatt huvudansvar för vård av patienten.)

Vi söker nu

Specialist/överläkare med placering 50 % lungmedicin och 50 % vid AndningResursTeamet. Tjänsten kan eventuellt kombineras med tjänst som läkarchef eller processägarskap.

 ST läkare inom lungmedicin/allmän internmedicin.

Inom sjukhusets två internmedicinska kliniker finns kollegor inom ytterligare tolv specialiteter och subspecialiteter och det finns goda möjligheter till ett strukturerat efterutbildningsprogram.

Kvalifikationer

Specialistläkare/överläkare: Specialistkompetens i lungmedicin. Gärna även specialistkompetens i allmän intermedicin.

ST-läkare: Leg läkare med intresse för lungmedicin

 
 
 

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Läs om våra gemensamma värderingar och Personalvision 2021 på http://www.vgregion.se/PV2021

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning:
Heltid
Tillträde:
Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform:
Månadslön
Antal lediga befattningar:
2
Sysselsättningsgrad:
100%
Ort:
Borås
Län:
Västra Götalands län
Land:
Sverige
Referensnummer:
2011/1744
Kontakt:
  1. Läkarchef och medicinskt ansvarig Marianne Berndtson, 033-616 44 73
  2. Verksamhetschef Weronica Aldenbrand, 033-616 10 07
Facklig företrädare:
  1. Sveriges Läkarförening , 033-616 10 00 vxl
Publicerat:
2011-08-24
Sista ansökningsdag:
2011-09-30

Tillbaka till lediga jobb