Stäng
 

Sektionsledare/Sjuksköterska

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Psykosvård Öster


Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen.

Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.

Beskrivning

Välkommen till oss på Psykosvård Öster (PVÖ) vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

PVÖ är en integrerad enhet en s.k SLÖP. Detta innebär att vi kan erbjuda såväl öppenvård som heldygnsvård. Målgruppen är personer med psykotiska symtom, såväl nyinsjuknade som personer med långvarig psykiatrisk kontakt. Enheten har sju vårdplatser, där vi har möjlighet att erbjuda inläggning under perioder där patientens svårigheter inte kan hanteras med stöd och behandling enbart i öppenvårdsformer. Vi samarbetar med slutenvården, SDN Härlanda/Örgryte, Partille kommun och övriga som kan ingå i patientens nätverk. I teamet kring patienten finns läkare, sjuksköterska, skötare, psykolog, kurator, arbetsterapeut och sjukgymnast.
Inom Psykiatri Psykos finns också Kompetenscentrum för Schizofreni, där möjligheter finns att ägna sig åt olika utvecklingsprojekt.
Vi finns på Lilla Munkebäcksgatan 4.

Arbetsuppgifter

Som sektionsledare är du direkt underställd enhetschefen och har som ansvar att tillsammans med denne och övriga medarbetare utveckla den specifika psykosvården genom att pröva och utvärdera behandlingsmetoder som gagnar patientens återhämtning från psykossjukdomen. Du ansvarar för personalplaneringen på enheten och arbetar övergripande med att stötta personalen i det dagliga arbetet med att ta fram och upprätta rutiner/riktlinjer och strukturer. Du verkar på ett aktivt och tydligt sätt för att upprätthålla en god arbetsmiljö. I nära samarbete med enhetschefen är du delaktig i planering/genomförande av arbetsplatsträffar, organisationsdagar, rekrytering och annat utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska.
Erfarenhet från psykatrisk vård.

Specialistutbildning i psykiatri är meriterande.

Vi värdesätter förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du skall ha god samarbetsförmåga, flexibilitet samt förmåga att skapa samt bevara goda relationer. Nyfikenhet, humor, prestigelöshet och inte minst kreaktivitet är egenskaper som uppskattas.

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Läs om våra gemensamma värderingar och Personalvision 2021 på http://www.vgregion.se/PV2021

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning:
Heltid
Tillträde:
Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform:
Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar:
1
Sysselsättningsgrad:
100%
Ort:
Göteborg
Län:
Västra Götalands län
Land:
Sverige
Referensnummer:
2012/443
Kontakt:
  1. Enhetschef Ulla Persson tfn:031-343 6227 mob:0736-601774
Facklig företrädare:
  1. För Vårdförbundet Rose-Marie Björklund tfn:031-343 63 54 mob:0736-601725
Publicerat:
2012-02-09
Sista ansökningsdag:
2012-02-22

Tillbaka till lediga jobb