Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Välkommen till oss på Psykosvård Öster (PVÖ) vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

PVÖ är en integrerad enhet en s.k SLÖP. Detta innebär att vi kan erbjuda såväl öppenvård som heldygnsvård. Målgruppen är personer med psykotiska symtom, såväl nyinsjuknade som personer med långvarig psykiatrisk kontakt. Enheten har sju vårdplatser, där vi har möjlighet att erbjuda inläggning under perioder där patientens svårigheter inte kan hanteras med stöd och behandling enbart i öppenvårdsformer. Vi samarbetar med slutenvården, SDN Härlanda/Örgryte, Partille kommun och övriga som kan ingå i patientens nätverk. I teamet kring patienten finns läkare, sjuksköterska, skötare, psykolog, kurator, arbetsterapeut och sjukgymnast.
Inom Psykiatri Psykos finns också Kompetenscentrum för Schizofreni, där möjligheter finns att ägna sig åt olika utvecklingsprojekt.
Vi finns på Lilla Munkebäcksgatan 4.

Arbetsuppgifter

Som sektionsledare är du direkt underställd enhetschefen och har som ansvar att tillsammans med denne och övriga medarbetare utveckla den specifika psykosvården genom att pröva och utvärdera behandlingsmetoder som gagnar patientens återhämtning från psykossjukdomen. Du ansvarar för personalplaneringen på enheten och arbetar övergripande med att stötta personalen i det dagliga arbetet med att ta fram och upprätta rutiner/riktlinjer och strukturer. Du verkar på ett aktivt och tydligt sätt för att upprätthålla en god arbetsmiljö. I nära samarbete med enhetschefen är du delaktig i planering/genomförande av arbetsplatsträffar, organisationsdagar, rekrytering och annat utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska.
Erfarenhet från psykatrisk vård.

Specialistutbildning i psykiatri är meriterande.

Vi värdesätter förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du skall ha god samarbetsförmåga, flexibilitet samt förmåga att skapa samt bevara goda relationer. Nyfikenhet, humor, prestigelöshet och inte minst kreaktivitet är egenskaper som uppskattas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2012/443
Kontakt
  • Enhetschef Ulla Persson tfn:031-343 6227 mob:0736-601774
Facklig företrädare
  • För Vårdförbundet Rose-Marie Björklund tfn:031-343 63 54 mob:0736-601725
Publicerat 2012-02-09
Sista ansökningsdag 2012-02-22

Tillbaka till lediga jobb